พญานาค ชื่อมุจลินท์
         ภายใต้ต้นมุจลินท์ หรือต้นจิก มีพญานาคชื่อ มุจลินท์ มาถวายอารักขา ปัองกันพระองค์จากฝนและลมหนาว

Mucalinda, the Serpent King

Under the tree Barringtonia Acutangula, the Serpent King named Mucalinda come to protect the Lord from rain and cold wind.