การปรินิพพาน
         เมื่อทรงสั่งสอนสาวกองค์สุดท้าย คือ สุภัททะปริพาชกแล้ว พระพุทธเจ้าก็เสด็จดับขันธปรินิพพานในวันวิสาขปุณณมี

Passing Away into Parinibbana
        Preaching His last disciple, Subhadda, the Wanderer, the Lord Buddha passed away into Parinibbana on the Vesakha Full Moon day.